Cui se adresează: persoanelor care practică o meserie și doresc să transmită cunoștințele și experiența lor altor persoane aflate la debut în respectivul domeniu sau care doresc să se alăture respectivului domeniu.
Grupul țintă vizat în special: angajați, peste 40 de ani, din zona rurală defavorizată.
Competențe dobândite: proiectarea activităților de formare, asigurarea managementului procesului de instruire, evaluarea activităților de formare, integrarea TIC în formare, consilierea cursanților, dezvoltarea instituțională a organizației și dezvoltarea de parteneriate organizație-comunitate, asigurarea managementului carierei și al dezvoltării personale.
Structura cursului: Cursul de desfășoară pe parcursul a 5 zile (30 de ore) de întâlniri față în față, urmate de 60 de ore de practică și studiu individual facilitate prin intermediul platformei de e-learning.
Examinarea și certificarea: Examinarea se face în prezența comisiei desemnată de ANC, cuprinde proba teoretică sub formă de test grilă și proba practică sub formă de proiect. După promovarea examenului final participantul obține un certificat de absolvire eliberat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.
Beneficii în urmă finalizării cursului: promovează sau i se pot atribui prin fișa postului activități de instruire a noilor anajati ai organizație. În cazul persoanelor care își desfășoară activitatea că PFA, acestea pot oferi pe lângă activitatea principala și servicii de training, cursuri pentru alte persoane interesate de respectivul domeniu.