Cui se adresează: personalului care lucrează deja în spitale, creșe, grădinițe, cămine de copii și vârstnici, dar nu au o calificare în domeniu și celor care doresc să se angajeze în viitor în acest sector de activitate.
Grupul țintă vizat în special: angajați, peste 40 de ani, din zona rurala defavorizata, angajați cu un nivel scăzut de calificare
Structura cursului: 120 ore teorie, desfășurate în sala de curs pentru însușirea cunoștințelor teoretice și 240 ore practice desfășurate la locul de munca, dacă persoana lucrează deja în domeniu sau la partenerii de practică ai furnizorului de formare profesională.
Competențe dobândite: planificarea propriei activități, perfecționarea continuă, lucrul în echipă multidisciplinară, comunicarea interactivă, respectarea drepturilor persoanei îngrijite, supravegherea stării de sănătate a persoanei îngrijite, alimentarea și hidratarea persoanei îngrijite, igienizarea spațiului în care se află persoana îngrijită, acordarea îngrijirilor de igienă pentru persoanele îngrijite, transportul rufăriei, transportul persoanelor îngrijite.
Examinarea și certificarea: Examinare se face în prezența comisiei desemnate de ANC, prin proba teoretica sub forma de chestionar și probă practică care constă în descrierea anumitor situații din practica. Certificatul obținut este de calificare, eliberat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, valabil atât în țară cât și în statele membre UE prin aplicarea apostilei de la Haga.
Beneficii în urma finalizării cursului: angajarea sau promovarea de pe posturi de muncitori necalificati (personal de curățenie, îngrijitor) pe postul de Infirmier/infirmiera COR 532103 în cadrul unităților sanitare, a azilelor, centrelor de zi etc.